Miadent Diş
ONLİNE RANDEVU Hemen Ara

Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji)

Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji)

Periodontoloji dişlerin etrafında olan dokularda yani diş etleriyle birlikte dişleri saran kemiklerde oluşan hastalıklarla ilgilenen bilim dalına denir. Diş eti hastalıklarında yapılacak tedavi olarak da bilinir. Uzman diş hekimlerinin ilgilendiği bu bilim dalı son dönemlerde pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer almaya başlamıştır. Diş eti iltihabı tedavisi için hem evde yapılabilecek bazı yöntemler var hem de diş hekimleri tarafından çeşitli yöntemler de uygulanır.

Periodontoloji Nedir?

Periodontoloji nedir konusu özellikle belirtileri gösteren kişiler tarafından oldukça fazla sorulmaya başlanmıştır. Genel olarak dişin etrafındaki dokularda meydana gelen bazı rahatsızlıklar sonucunda diş hekimlerinin uyguladığı tedaviye denilmektedir. Dişleri saran kemiklerde de görülen bu problem ilerleyen dönemlerde çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu nedenle diş eti hastalıkları konusunda sorun yaşayan kişiler uzmanlığını almış diş hekimleri tarafından tedavi görmektedir. Periodontoloji tedavisi içerisinde diş etinde görülen tüm rahatsızlıklar incelenir.

Periodontoloji nedir konusunda araştırma yapan kişilerin ilk olarak bu hastalıkların belirtilerini bilmelidir. Genelde herkeste aynı belirtiler görünse de bazı insanlarda baskın olan durumlar olabilir. Bu nedenle belirtilerin olduğunu gören kişiler ilk olarak diş hekimine giderek muayene olmalıdır. Diş hekimi eğer diş etinde ya da dişin etrafındaki kemikler de herhangi bir hastalık teşhisi koyduysa eğer bu durumda periodontoloji tedavisine bir an önce başlanmalıdır. Tedavisi zor olmayan bir hastalık olsa da uzun süre bekletildiği zaman kötü sonuçlara yol açabilir. Tedavisi yapılmadığı müddetçe diş etinde ve dişlerde kayıplar gözlemlenebilir.

Periodontoloji Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?

Periodontoloji tedavisinin yapılması için ilk olarak hastalığın belirtilerini görülmesi gerekir. Bu belirtiler o insana diş eti hastalığının olup olmadığını gösterir. Diş etinde kanama, diş etlerine şişlik, diş etinde çekilmeler, kırmızımsı ve morumsu renk değişiklikleri, kötü ağız kokusu, hassasiyet, apse oluşumu, dişleri fırçalarken dişin kanaması gibi sorunlar iltihaplarının belirtileri arasındadır. Bununla birlikte diş etki hastalıklarının oluşumunun çok fazla nedeni vardır. Aşırı alkol tüketimi, kötü beslenme, stres, ilaçlar, sistemik hastalıklar, fazla sigara tüketimi, bakteri plağı ve dişlerin düzenli bir şekilde temizlenmemesi sonucunda diş eti hastalıkları görülür. Diş eti hastalığı ortaya çıktıktan sonra bunun tedavisini yapmak için herhangi bir diş hekimine gitmeden evde ekstra bir tedavi uygulamadan geçmesi mümkün değildir. Bu sebeple diş ekimine göre giderek Periodontoloji tedavisini uygulamak gerekir. Bu tedavi uygulanmadığı müddetçe diş etlerinde iltihaplanmalar daha fazla artacaktır. Bu da belirtilerin daha fazla görünmesine sebep olur. Bununla birlikte diş etlerinde meydana gelen çürükler sonucunda dişlerin dökülmesi de görülebilir. Bu da insanlar için çok daha uzun tedavi süreçlerini beraberinde getirir.

Frenoktomi Nedir?

Yanak, dil ve dudak gibi dokuları bağlayan yumuşak dokuya frenulum denilmektedir. Ağız içerisinde yer alan alt ve üst orta kesici dişlerinin arasında, dilin altında ve yanakların arkasında bulunur. Frenulum herkeste farklılık gösterebilir. Bununla birlikte ağzın içerisinde birden fazla şekil olarak da bulunabilir. Sadece dilin altında bulunmaz aynı zamanda yanağın arka bölgesinde üst dişlerde dudakta bulunabilir. Genelde çocuklarda dilin hareket kısıtlamasını ve dil bağına sebep olabilmektedir. Önüne geçilemediği zaman ileriki dönemlerde çocuklarda konuşma bozukluğuna neden olabilir. Aynı zamanda ortodontik sorunlara ve diş eti sorunlarına sebep olabilir. Bebeklerde ise dişler oluşurken aradaki boşlukların açılmasına neden olabilir. İlerde daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için müdahale edilmelidir. Frenoktomi ise frenulum denen bu dokunun alınması işlemine denilmektedir. Bu işlem yapılmadığı müddetçe diş etinde rahatsızlıklar görülebilir. Bu da periodontoloji tedavisinin yapılmasına sebep olabilir. Uzman diş hekimlerinin ilgilendiği bu rahatsızlık tedavi edilmezse çocuklarda hem fizyolojik hem psikolojik sorunlara neden olabilir.

Gingivitis Nedir?

Gingivitis hastalığı ağızda pek çok kötü sorunu meydana getiren bir hastalıktır. Diş etlerinin şişmesine, dokunmaya hassas hale gelmesine, kızarmasına, diş ipi ile temas halinde olduğunda ya da diş fırçasıyla fırçalandığında kanamaya ve çiğnerken ağrı oluşmasına neden olan inflamatuar bir hastalıktır. Diş eti iltihabı genel olarak yemek yemede ağız hareketleri sırasında zorluk çekme ve ağrıya sebep olur. Bu rahatsızlık çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendi kendine iyileşebilir. Bununla birlikte düzenli olarak ağız hijyeni sağlandığı müddetçe herhangi bir tedavi gerektirmez. Fakat oluşan iltihap çok büyükse ve 4- 5 günden daha fazla sürerse mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır. Tedavi edilmediği müddetçe çok daha ciddi bir durum olan periodontite rahatsızlığına neden olur. Bu rahatsızlık da zamanla diş kaybı gibi sorunlara yol açabilir. Bu sebeple diş etlerindeki oluşan bu rahatsızlığın tedavisinin yapılmasına hassasiyet gösterilmelidir. Periodontoloji bu rahatsızlığın ileriki dönemlerinde uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Diş hekimleri genelde ilk olarak kişilere evde hijyen koşulları altında insanlara tedavi yöntemi uygulamasını gerektiğini anlatır. Fakat buna rağmen hala herhangi bir değişiklik yoksa ve kızarma, kanama, diş etlerin şişmesi gibi sorunlar artıyorsa periodontoloji uzmanı tedavisi uygulanabilir.

Diş Eti İltihabı Nasıl Önlenir?

Diş Eti Tedavisi nedir ve nasıl önlenir konusu son dönemlerde hastaların arama motorlarında sıklıkla araçlarda konular arasında yer alır. Pek çok hastalıkta olduğu gibi diş eti iltihabında da erken teşhis oldukça önemlidir. Bu sayede diş etinde oluşabilecek ciddi rahatsızlıkların önüne geçilmiş olur. Hastalar iyi bir bakım rutini oluşturarak diş eti iltihabından kısa bir süre içerisinde kurtulabilir. Aynı zamanda hekimin önerdiği tedavi yöntemlerinin de düzenli bir şekilde uygulanması gerekir. Profesyonel bir diş eti bakımı diş eti iltihabı tedavisinin en temel taşıdır. Diş hekimleri tarafından önerilen profesyonel diş temizliği sayesinde ilk olarak dişlerdeki diş taşları temizlenir. Diş hekiminin ultrasonik cihazlar, lazer ya da özel aletler ile ağız içerisine gerekli olan tüm temizleme işlemleri gerçekleştirir. Diş etinde sorun oluşturan her türlü tedavi uygulanır. Ardından daha fazla taş ve bakteri oluşmaması için kişinin evde gerekli hijyen koşulları sağlaması gerekir. Profesyonel temizlik ve evde bakımın ardından diş etinin iltihabının geçtiğini görülecektir. Diş eti iltihabının geçmesi için günde en az üç defa dişlerin fırçalanması gerekiyor. Bununla birlikte dilin uygun teknikle fırçalanması önemlidir. Fırçalama bittikten sonra gerekirse diş eti iltihabı için gargara da kullanılabilir. Aynı zamanda düzenli olarak diş ipinin kullanılması da diş eti iltihabının önüne geçen en iyi yöntemlerden biridir. Bu gibi tedavi yöntemlerine rağmen hala geçmeyen bir iltihaplanma varsa bu durumda diş hekimi periodontoloji tedavisini uygular.

Ankara Periodontoloji Uzmanı

Periodontoloji uzmanı diş eti rahatsızlıklarını tedavi eden 5 sene diş hekimliği okuduktan sonra uzmanlığını alan kişiye denir. Genel olarak diş eti rahatsızlıklarında herhangi bir diş hekimine giderek iltihabın olup olmadığına dair Bir teşhis konulur. Ardından diş hekimi iltihabın geçmesi için gerekli olan tüm önerileri ve bakımları sunar. Bunlar tamamlandıktan sonra hala içerisinde herhangi bir iyileşme meydana gelmediyse kişi periodontoloji uzmanına giderek yapacağı tedavi görmelidir. Ankara periodontoloji kişilerde görülen rahatsızlığı kısa bir süre içerisinde çözerek ileride görülecek diş kayıplarının önüne geçmiş olur. Eğer tedavi yapılmadığı zaman hem diş kaybolur hem de yeni diş takıldığı zaman dişin ette durması mümkün olmaz. Bu sebeple dişlerin kaybının önüne geçebilmesi için ve yeni tedavilere de cevap verebilmek için mutlaka periodontoloji tedavisinin yapılması önemlidir.

Ankara Diş Eti Tedavisi

Ankara Diş Eti Tedavisi oldukça kolay bir hale gelmiştir. Şu an neredeyse her bölgede diş eti tedavisi için peridontoloji uzmanı bulunmaktadır. Diş eti tedavisi için belirtiler gözlemlendiği zaman ilk olarak muayene olmak gerekir. Muayene tamamlandıktan sonra eğer hastalık ve iltihap çok ilerideyse tedavi yönteminin uygulanması gerektiği anlaşılır. Evde yapılan yöntemler herhangi bir işe yaramazsa Ankara Diş Eti Tedavisi için iyi bir peridontoloji uzmanı araştırmasına girilir. Uzmanın uygulayacağı her teknik sonucunda ise kısa bir süre içerisinde kişi iltihaptan tamamen kurtulmuş olur. Şu an Ankara’da her bölgede diş eti muayenesi ve tedavisi için farklı fiyatlandırmalar göz önünde bulunur. Kişiler hem gidecekleri semte göre hem de hastalığının evresine göre net bir fiyat cevabı alamaz. Diş Eti Tedavisi fiyatları genel olarak diş eti iltihabının evresine göre değişiklik gösterir.

Diş Eti İltihabı Tedavisi

Diş Eti Tedavisi nedir konusu detaylıca açıklandıktan sonra hastaların en çok merak ettiği konulardan bir diğeri de bu tedavinin nasıl olduğudur. Hastalığın ilk evrelerinde büyük bir tedavi uygulamaya gerek kalmazken ileri evrelerinde uzman bir diş hekimi tarafından detaylı tedavi yapılması oldukça önemlidir.

Periodontoloji diş tedavisi nedir konusu bu rahatsızlığın görüldüğü herkes tarafından merak edildiği konular arasında yer alır. Tedavide ilk olarak hastanın ağız ve diş sağlığını temizlemesini bilincinin detaylı bir şekilde oluşturulması ve bunun devamının kontrolünün yapılması önemlidir. Çünkü tüm tedavi bitse de hijyen çok önemlidir. Daha sonra gıda yüzünden oluşan diş plaklarının temizlenmesi diş ekimi tarafından yapılır. Küretaj denilen yöntem ile diş eti cephelerine detaylı bir şekilde temizlenmesi detaylı bir şekilde tarafından gerçekleştirilir. Küretaj ile birlikte diş hekiminin önereceği ilaç tedavileri ile detaylı temizlik de yapılır. İlerlemiş olan hastalıklar da diş etine çekilmesi gibi durumlar oluşturulabilir. Kemik kayıplarının oluşmaması için ve yeniden kemiğin oluşabilmesi için periodontal cerrahi işlemler de uygulanabilir. Mekanik ve cerrahi tedaviler lazer ya da klasik uygulamalar ile yapılmaktadır. Son zamanlarda lazer uygulamaları bu hastalıkta oldukça etkili olduğu için diş eti hastalarına daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.

Diş Eti Tedavisi Fiyatları

Periodontoloji fiyatları bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Ankara’da bulunan her türlü bölgenin ortalama değeri birbirinden farklıdır. Bu anlamda periodontoloji fiyatları da birbirinden farklı olarak hastaların karşısına çıkacaktır. Kişiler gitmek istedikleri bölgedeki diş kliniklerini arayarak net bir cevap olması açısından randevu oluşturmalıdır. Buna göre bir fiyatlandırma alabilir. Periodontoloji fiyatları aynı zamanda diş hekiminin uzmanlığına göre değişiklik gösterir. Bu alanda çok fazla tedavi uygulamış ve uzun süre deneyimi olan diş hekimlerinin daha az deneyimi olan diş hekimlerine göre daha yüksek fiyatlı olması normaldir. Özellikle ileri evrelerde diş hastalıkları görülen kişiler bu alanda kendini geliştirmiş ve uzun süre deneyim kazanmış olan diş hekimlerinde tedavi olmalıdır.

Diş Eti Tedavisi fiyatları bir anlamda hastalığın evresine göre de değişebilir. İlk evrelerde herhangi bir tedaviye bile gerek kalmadan evde yapılabilecek yöntemlerle iltihap geçebilir. Fakat ileri evrelerde deneyimli bir uzman tarafından tedavi görmek önemlidir. Tedavi sürecinin uzunluğu da fiyatta değişikliklere neden olabilir.

ONLİNE RANDEVU TALEBİ FORMU

* Girmiş olduğunuz bilgiler gizli tutulmaktadır, üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.

HAKKIMIZDAMİADENTYeni Nesil Diş Hastanesi
444 5 642